Mostar

Pokušali sazvati paralelni Sabor Udruge dragovoljaca

Vijesti / Flash | 20. 06. 2017. u 10:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U tijeku je reorganizacija Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar, koja želi izmijeniti Statut Udruge i prilagoditi ga novim zakonskim propisima, ali u međuvremenu jedna skupina branitelja je nestatutarno pokušala sazvati izborni Sabor Udruge i izabrati novo vodstvo što je naša Udruga osporila nizom argumenata'', navodi se u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR-HB Mostar.

U priopćenju se navodi kako se ''ne može tako sazivati Sabor Udruge posebno ako većina nisu članovi Udruge''.

Navodi se kako se povodom 25. obljetnice Lipanjskih zora ''svi moramo upitati kakve vrijednosti su proizišle iz ogromne žrtve branitelja HVO koju su podnijeli za slobodu grada Mostara i budućnost Hrvatskog naroda u BiH''.

Dodaje se kako je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar utemeljena 1995. godine kao sljednica Općinskog stožera HVO Mostar u čijoj temeljnoj nadležnosti je zastupanje prava branitelja i zaštita vrijednosti koje su proizašle iz Domovinskog rata.

''Ono što je neprihvatljivo je kako danas politika želi određivati koje osobe mogu predstavljati Udrugu i koja Udruga može zastupati branitelje Mostara. Drugim riječima, umjesto Sabora Udruge gdje vodstvo Udruge treba birati većina članova Udruge događa se da ministar pravosuđa HNŽ Suad Balić, Aldin Širić i njegovi djelatnici određuju tko će biti predsjednik i novo rukovodstvo Udruge. Ali to ne smeta ministru Suadu Baliću i njegovim djelatnicima da koriste političku poziciju kako bi pogodovali pojedincima nauštrb većini članova Udruge, koja želi legalne i legitimne predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar'', navodi se u priopćenju.
Udruga se pita i ''u čijem interesu Ministarstvo na čelu s ministrom Suadom Balićem sve ovo radi?''.

Kopirati
Drag cursor here to close