Pohvale za graničare na jugu BiH
Sastanak
OBJAVA: Utorak, 18. srpnja 2017. 0:09
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Zoran Galić terenski ured jug Neum
0

Ravnatelj Galić je istaknuo problem kadrovske nepopunjenosti, ali i da su na raspolaganju svi ljudski potencijali i materijalni resursi kako bi se skratilo vrijeme zadržavanja i omogućio neometan prelazak državne granice.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić tijekom ponedjeljka u Neumu je održao radni sastanak s načelnikom Terenskog ureda Jug Čapljina Robertom Perićem i rukovoditeljima unutarnjih postrojbi ovog Ureda.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada TU Jug za razdoblje siječanj – lipanj 2017. i aktivnostima u području granične kontrole i nadzora granice.

Ravnatelj Galić ovom je prilikom pohvalio rad Postrojbe granične policije Neum koja je u posljednje vrijeme imala veći broj zapljena narkotičkih sredstava, ali i rad TU Jug i ostalih postojbi ovog Ureda u svim segmentima borbe protiv prekograničnog kriminaliteta.

Također, ravnatelj Galić je istaknuo problem kadrovske nepopunjenosti, ali i da su na raspolaganju svi ljudski potencijali i materijalni resursi kako bi se skratilo vrijeme zadržavanja i omogućio neometan prelazak državne granice s obzirom na povećanu frekvenciju putnika i prijevoznih sredstava tijekom turističke sezone.

"Granična policija BiH tijekom turističke sezone nastoji učiniti granicu dovoljno fleksibilnom za brži protok ljudi i robe, ali se i pridržava uspostavljenih mehanizama rada koji će spriječiti ilegalne migracije, trgovinu drogama, nedopustivu trgovinu visokotarifne robe i sve druge oblike protuzakonitog ponašanja", kazao je Galić.

Dodao je da građani trebaju znati i da učinkovit rad službenika opterećuju neadekvatna infrastruktura na pojedinim graničnim prijelazima, slaba propusna moć zbog nepostojanja više ulaznih ili izlaznih traka često uvjetovano konfiguracijom graničnog područja.

S obzirom na povećanu frekvenciju putnika i prijevoznih sredstava tijekom turističke sezone na graničnim prijelazima, a u cilju smanjenja vremena zadržavanja i omogućavanja neometanog prelaska državne granice, načelnik TU Jug Čapljina Robert Perić podsjeća građane na to da prije namjeravanog putovanja u inozemstvo provjere stanje na graničnim prijelazima, valjanost i rok važenja putnih isprava, te da ne koriste putne isprave koje su nadležnom tijelu prethodno prijavljene kao izgubljene ili ukradene.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.