Posjet BiH

Pogledajte s kim će se sve Plenković sastati u Mostaru

Vijesti / Flash | 27. 10. 2016. u 17:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, u petak i subotu, 28. i 29. listopada.

Odlazak u BiH "je ispunjavanje obećanja iz izborne kampanje. Ja sam jasno kazao da će BiH biti vanjskopolitički prioritet broj jedan za vladu RH", rekao je Plenković gostujući u Dnevniku HRT-a.

Naglasio je da će u BiH uputiti dvije poruke, od kojih je prva da će "Hrvatska pomoći BiH da kvalitetno funkcionira kao država i pomoći joj na putu u EU".

Druga i najvažnija poruka je da će Hrvatska "voditi računa o ravnopravnosti Hrvata kao najmalobrojnijeg od konstitutivnih naroda po recentnom popisu, da njihova prava u budućim planovima i razmatranjima eventualnog novog ustavnog uređenja zemlje budu na najbolji mogući način zaštićena", dodao je hrvatski premijer.

Tom prilikom posjetit će Sarajevo, Kiseljak i Mostar. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Program, petak, 28. listopada:

8.30 Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Međunarodnu zračnu luku Sarajevo - svečani doček

8.55 Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Trg Bosne i Hercegovine 1) - svečani doček

9.15 T?te-a-t?te susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem

9.30 Sastanak izaslanstava

10.00 Izjave za medije (format 2+2 pitanja)

10.15 Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s članovima Kolegija Predstavničkog doma i Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

11.00 Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine (Maršala Tita 16)

11.05 Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine

11.50 Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s poglavarom Islamske zajednice u BiH Reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem (Ured poglavara Islamske zajednice, Isa-Bega Isakovića 2)

12.30 Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s Vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem (Vrhbosanska nadbiskupija, Kaptol 7)

15.15 Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjom Topićem (Maršala Tita 55)

Dolazak predsjednika Vlade s izaslanstvom u Kiseljak

16.20 Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem-Ramljakom

Dolazak predsjednika Vlade s izaslanstvom u Mostar

18.50 Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s biskupom Mostarsko-duvanjskim mons.dr.sc. Ratkom Perićem

Subota, 29. listopada:

9.00 Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s rektoricom Sveučilišta u Mostaru dr.sc. Ljerkom Ostojić i članovima Senata (Sveučilište u Mostaru, Trg hrvatskih velikana 1)

9.15 Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s Upravnim odborom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar

9.40 Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora (Hrvatski dom Hercega Stjepana Kosača, Trg hrvatskih velikana bb)

10.20 Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva s provincijalom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla fra Miljenkom Štekom

10.50 Obilazak Doma za siromašne studente Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla

11.05 Obilazak Hrvatskog narodnog kazališta u izgradnji (Kneza Domagoja bb)

Kopirati
Drag cursor here to close