Ratni zločin

Podignuta optužnica protiv Višnje Aćimović za ubojstvo 37 muškaraca

Vijesti / Crna Kronika | 30. 01. 2017. u 14:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Višnje Aćimović, zvane Beba, rođene 1972. godine u Kladnju, državljanke Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Optužena se tereti da je počinila kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Optužnica je tereti da je za vrijeme oružanog sukoba između TO RBiH i VRS na teritoriju općine Vlasenica, početkom lipnja 1992. godine, postupala suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava kršeći odredbe ženevskih konvencija.

Aćimović se tereti da je zajedno sa više pripadnika VRS-a, na lokalitetu Mračni dol (Mračnica) koji se nalazio u neposrednoj blizini logora Sušica, općina Vlasenica, svjesno i voljno, zajedno sa još jednim vojnikom, osobno sudjelovala u ubojstvu 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su prethodno dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade suda u Vlasenici.

Optužena se tereti da je pucanjem iz vatrenog oružja strijeljala žrtve koje su bile svega nekoliko metara udaljene od autobusa. Tijela žrtava su pronađena i ekshumirana 2000. godine, na istom mjestu gdje su strijeljani, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close