Damir Vukšić

Podignuta optužnica protiv Ljubušaka - Njemačku drogu prodavao u BiH

Vijesti / Flash | 27. 04. 2017. u 08:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Damira Vukšića, rođenog 1980. godine u Essenu, SR Njemačka, nastanjenog u Ljubuškom.

Optuženi se tereti da je tijekom ožujka 2016. godine prenio oko 100 grama opojne droge kokain iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu te u manjim količinama vršio preprodaju opojne droge na području Bosne i Hercegovine, a ostatak kokaina zamijenio je za cca. 500 grama heroina s ciljem da drogu proda dalje u R Hrvatsku, prenosi Fena.

Prema navodima optužnice, prilikom pokušaja realizacije prodaje predmetne opojne droge, optuženog su spriječili i lišili slobode ovlašteni policijski službenici, kojom prilikom je kod istog pronađena i oduzeta opojna droga heroin ukupne neto mase 42,910 grama.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prijenos i prodaju opojnih droga kokain i heroin, koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursor, protivno odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close