Vučić

Podignuta borbena gotovost u Srbiji

Vijesti / Flash | 28. 04. 2017. u 18:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom situacije u Makedoniji da je podignuta borbena gotovost tamo gdje je to neophodno, ali da je Srbija stabilna i da građani mogu da budu mirni, objavila je Beta.

"Građani bi trebali biti mirni jer smo podigli borbenu gotovost naših jedinica tamo gdje je to potrebno. Spremni smo da odgovorimo na svaki izazov", rekao je Vučić za RTS večeras nakon sjednice Biroa za koordinaciju službi sigurnosti.

Vučić je istaknuo da je situacija u Srbiji mirna i stabilna.

"Naš najviši cilj je očuvanje mira i stabilnosti", naglasio je Vučić.

Naime, u makedonskom Sobranju sinoć je izbio sukob kada je grupa pristalica Građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju" upala u zgradu parlamenta nezadovoljna izborom Talata Džaferija za predsjednika skupštine i počela demolirati prostorije i napadati zastupnike vladajuće koalicije koju čine SDSM i stranke albanske zajednice.

Policija je danas objavila da je ozlijeđeno više od stotinu osoba i pričinjena ogromna materijalna šteta.

Inače, Dan nakon što su prosvjednici upali u makedonski parlament, vođa socijaldemokrata Zoran Zaev, koji je i sam ozlijeđen u metežu, u petak je kazao da je uvjeren da će oformiti vladu usprkos žestokom protivljenju simpatizera VMRO-DPMNE, stranke bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Kopirati
Drag cursor here to close