Stavili potpis

Počinje borba protiv korupcije u ministarstvu obrane BiH

Vijesti / Flash | 31. 07. 2017. u 15:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Hasim Šabotić potpisali su 31.7.2017. godine Memorandum o razumijevanju i suradnji u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije između MO BiH i APIK-a.

Potpisivanju, koje je obavljeno u Ministarstvu obrane BiH, prisutvovali su i generalni inspektor MO BiH brigadni general Enes Husejnović i pomoćnik direktora APIK-a Vladica Babić.

Memorandum je zasnovan na Zakonu o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije i Zakonu o obrani BiH, podržan je državnom Strategijom za borbu protiv korupcije 2015-2019., a definira oblasti i međusobne mehanizme suradnje, koordinacije i pružanja podrške.

Ministrica Pendeš je izrazila zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma i naglasila opredijeljenost Ministarstva obrane BiH na jačanju profesionalizma, izgradnji integriteta, jačanju odgovornosti i transparetnom upravljanju resursima obrane.

Također, sugovornici su se složili da predstojeća aktivnost predstavlja nastavak međusobne suradnje u ovoj oblasti, što podrazumijeva sveukupne napore MO BiH, ispunjenje obaveza iz državne Strategije za borbu protiv korupcije i Plana integriteta i borbe protiv korupcije MO BiH za period 2015-2019. godina, zajednički rad u BiH i u regionalnim i međunarodnim inicijativama, te razmjenu iskustava i izgradnju vlastitih kapaciteta za obuku i doprinos širem okruženju, navodi se iz MO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close