Bez kadrovskih pitanja

Plenković: Nastavljamo razgovore o Mostovih sedam točaka

Vijesti / Flash | 19. 09. 2016. u 10:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da u drugom krugu pregovora očekuje nastavak razgovora o Mostovih sedam jamstava te o drugim pitanjima koja se tiču programa vlade istaknuvši kako o kadrovskim pitanjima neće biti riječi.

"Očekujem nastavak razgovora od prošlog puta o sedam točaka koje je Most stavio i drugim pitanjima koja se tiču programa vlade", kazao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan što očekuje od drugog kruga razgovora s čelnicima Mosta o poslijeizbornoj suradnji i sastavljanju vlade. Istaknuo je i da na razgovorima najavljenima za ponedjeljak poslijepodne neće biti riječi o kadrovskim pitanjima.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je da, kao i prošli put, očekuje vrlo otvorene razgovore u cilju da se napravi program i sastavi vlada koja će imati potporu ne samo parlamentarne većine, nego i javnosti. "Očekujem da će razgovori biti u istom pozitivnom duhu, očekujem da ćemo napraviti korak dalje ka formiranju stabilne parlamentarne većine a nakon toga i stabilne vlade", kazao je Jandroković novinarima, javlja Hina.

Na novinarski upit vezan uz medijske napise da Most traži sedam ministarstava u novoj vladi, dogovorio je kako je o tome ovih dana bilo puno spekulacija, ali da s Mostom još nisu razgovarali o kadrovskim pitanjima. Ta tema će doći na dnevni red, a sada u prvom i drugom krugu razgovora tema je sadržaj i ono što je programski bitno, poručio je. Dodao je i da će teme o kadrovima i ustroju vlade tek doći na dnevni red.

Most je svojih sedam uvjeta za podršku u formiranju Vlade objavio uoči parlamentarnih izbora i oni se odnose na demokratizaciju izbornog sustava, proglašenje isključivog gospodrskog pojasa, izmjene ovršnog zakona, Zakona o HRT-u, Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, lokalnoj i područnoj samoupravi te ukidanje poreza na tvrtke koje bi se odnosilo na mala i srednja poduzeća.

Čelništva HDZ-a i Mosta u 15 sati nastavit će razgovore o postizbornoj suradnji i sastavljanju Vlade. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je, nakon prvog kruga razgovora, izjavio kako žele postići strateški dogovor o dugoročnoj suradnji i stabilnu parlamentarnu većinu te četverogodišnju vladu. Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je kako se dvije stranke u potpunosti slažu da treba napraviti kvalitetan program buduće Vlade i odrediti ciljeve za iduće četiri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close