Inače prosvjeduju

Pitanje rezolucije 'prilika života' za sve branitelje

Vijesti / Flash | 07. 04. 2017. u 15:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Vijeća branitelja Federacije BiH su, na sastanku u Bugojnu, apelirali na odgovorne da se rezolucija branitelja uvrsti u dnevni red sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, koja bi trebala biti održana 11. travnja u Sarajevu.

''Ukoliko vijest s današnje sjednice Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH ne bude onakva kakvu priželjkujemo, u utorak svi idemo pred zgradu Parlamenta da podržimo usvajanje rezolucije'', kazao je član Vijeća branitelja FBiH Vlado Marušić.

Naglasio je da su mnogi branitelji izrazili želju da dobrovoljno idu taj dan u Sarajevo, jer su svjesni da je usvajanje rezolucije "prilika života" koju ne smiju propustiti.

Član Vijeća branitelja uime SBK-a Armin Plivčić smatra neozbiljnim moguće prolongiranje rasprave o prijedlogu rezolucije u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

''Pristali smo na formiranje interresorne radne grupe, sudjelovali u njenom radu, završili i predali rezoluciju tamo gdje je trebalo, s jasnim načinom kako je provesti. I sad, odjednom, kažu da će to biti tematska sjednica na kojoj će se govoriti o koridoru 5-C'', kazao je.

Branitelji su, ističe, spremni poduzeti sve zakonski raspoložive mjere radi implementacije ciljeva sadržanih u rezoluciji.

''Mi ćemo inzistirati na održavanju izvanredne sjednice u utorak, na kojoj će se naći pitanje rezolucije. Na njima je, onda, hoće li je usvojiti ili neće. Savjetujemo im da to učine'', poručio je Plivčić.

U suprotnom, dodao je, uslijedit će blokade i masovni prosvjedi branitelja, koji će se teško moći zaustaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close