Burno u Hrvatskoj

Petrov: HDZ ide u rušenje Vlade

Vijesti / Flash | 27. 04. 2017. u 11:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je u četvrtak, nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković zatražio razrješenje trojice Mostovih ministara, kako tim činom HDZ ide u rušenje Vlade.

"Most snosi odgovornost za svoje ministre, a ministar financija Zdravko Marić je odgovornost HDZ-a", poručio je Petrov, javlja Hina.

Ocijenio je kako je riječ o ishitrenoj Plenkovićevoj odluci da razriješi Mostove ministre, koji iza sebe imaju rezultate, no za smjenu su mu potrebni njegov supotpis kao predsjednika Hrvatskog sabora, kao i rasprava u Saboru.

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostova ministara - Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Plenković je prije glasovanja kazao kako je Vladin stav jasan te da odbacuje navode iz SDP-ova prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja Mariću, no prilikom glasovanja protiv je bilo troje Mostovih ministara, prenosi Hina.

Plenković je nakon toga zatražio od tajnice da pripremi odluku o njihovu razrješenju.

Kopirati
Drag cursor here to close