Tajvan

Serija eksplozija zbog curenja plina - 24 poginulih

Vijesti / Flash | 01. 08. 2014. u 06:16 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 24 osobe su poginule, a 271 je ozlijeđena u eksploziji izazvanoj curenjem plina u drugom po veličini tajvanskom gradu Kaohsiungu, po najnovijim izvješćima u petak, a požar koji je prouzročila eksplozija gutao je sve pred sobom u četvrti punoj stambenih zgrada i trgovina.

Mjesna vatrogasna služba primila je dojavu o curenju plina kasno navečer u četvrtak, a potom je oko ponoći po mjesnom vremenu uslijedila serija eksplozija koja je zahvatila područje od dva do tri četvorna kilometra. Među poginulima su četiri vatrogasca.

U naporima obuzdavanja požara i pomoći ozlijeđenima sudjeluje više stotina vojnika i vatrogasaca iz susjednih gradova Tainan i Pingtung.

Ministar gospodarstva Chang Chia-juch rekao je novinarima da prvotne procjene ukazuju na to da je eksploziju prouzročilo curenje plina propilena koji se koristi u proizvodnji plastike i tkanine. Dvije tajvanske najveće petrokemijske kompanije objavile su da njihova postrojenja nisu stradala u eksploziji.

U širem području nesreće zatvorene su škole, a radnicima je poručeno da ne dolaze na posao. Predsjednik Ma Ying-jeou obećao je poduzimanje oštrih mjera kako bi se ubuduće spriječili takvi incidenti.

Kopirati
Drag cursor here to close