Bilateralni sastanak

Pendeš i Krstičević u Splitu dogovarali reformu u oblasti obrane BiH

Vijesti / Flash | 27. 04. 2017. u 08:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane Marina Pendeš sastala se u Splitu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane RH Damirom Krstičevićem, u okviru bilateralnog susreta najviših predstavnika institucija obrane Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koji je upriličen tijekom Međunarodne izložbe vojne opreme i naoružanja ASDA-2017.

Razgovaralo se o bilateralnoj obrambenoj suradnji, ispunjavanju uvjeta na putu Bosne i Hercegovine ka NATO-u, zajedničkom sudjelovanju u mirovnim misijama, reformi u oblasti obrane i zajedničkim pitanjima od interesa dviju država u oblasti obrane.

Krstičević je pružio punu podršku ulasku BiH u europske i evroatlantske integracije, pri čemu je naglasio da će Republika Hrvatska podržavati svaku reformu u BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Pendeš je zahvalila Krstičeviću na ukupnoj podršci koju Republika Hrvatska pruža Bosni i Hercegovine, ne samo u oblasti obrambene saradnje, te izrazila očekivanja da će ova suradnja biti i proširena, uključujući područja vojnog školovanja na svim razinama, kao i zajedničko sudjelovanje u mirovnim operacijama.

Sastanku su, osim ministrice Pendeš, nazočili i načelnik ZŠ OSBiH general-pukovnik Anto Jeleč, generalni inspektor brigadni general Enes Husejnović, pomoćnik ministra obrane za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić, te vojno diplomatski predstavnik BiH u R. Hrvatskoj brigadir Siniša Ostojić, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close