BiH-Hrvatska

Pendeš i Krstičević: Hrvatska mora podržavati BiH na euroatlanskom putu

Vijesti / Flash | 22. 02. 2017. u 11:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš razgovarala je danas u Zagrebu s potpredsjednikom Vlade i ministrom odbrane Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem o suradnji dvaju ministarstava u oblasti obrane i euroatlantskom putu BiH.

Konstatirana je izuzetno dobra bilateralno-obrambena suradnja, izražena kroz više projekata suradnje među kojima je i školovanje pripadnika OSBiH u Republici Hrvatskoj, a potvrđena je i podrška Republike Hrvatske euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

U kontekstu sigurnosnih izazova, tijekom razgovora je konstatirano da je nastavak europske i euroatlantske perspektive i regionalna suradnja najbolji model za napredak i prosperitet država regije.

Pri tome je Krstičević naglasio da Republika Hrvatska daje podršku reformama u BiH koje su preduvjet za članstvo u NATO i EU.

Pendeš je zahvalila ministru Krstičeviću i Vladi Republike Hrvatske na podršci, te naglasila da je zajednički interes jačanje međusobne suradnje, ali i regionalne suradnje u kontekstu globalnih i regionalnih sigurnosnih izazova, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close