GP Hum

Pao s 5,35 kg marihuane u vratima automobila

Vijesti / Crna Kronika | 06. 06. 2017. u 08:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje prilikom kontrole prometa robe i putnika na Graničnom prelaz Hum otkrili su 5,35 kg zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuana.

Prilikom obavljanja redovnih aktivnosti i zadataka na kontroli prometa robe i putnika na GP Hum, ovlaštena službena osoba UNO BiH izvršila je kontrolu vozila bh. registarskih oznaka u kojem su se nalazila tri bh. državljanina. Pregledom vozila, ovlaštena službena UNO pronašla je paketić dimenzija 25x15 cm koji je u sebi sadržavao zeljastu materiju koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Po otkrivanju gore navedene materije, na nadležno postupanje pozvani su dežurni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja Regionalni centar Sarajevo, koji su uz asistenciju Granične policije izvršili osiguranje i vozila te poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

U suradnji sa službenicima Granične policije izvršen je detaljan pretres vozila shodno nalogu Tužitelja kao i sudije za prethodni postupak. Tom prilikom korištena je specjalistička oprema donirana od strane EXBS programa koja je pomogla pri otkrivanju narkotičkih sredstava u skrivenim dijelovima i posebnim pregradama vozila.

Po završetku specjalističkog pregleda pronađeno je 5,35 kilograma zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu koja je po naredbi suda oduzeta, a osoba lišena slobode od strane pripadnika Granične policije, što predstavlja još jedan u nizu dobar primjer međuagencijske suradnje na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close