Opet

Pao novi Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala

Vijesti / Flash | 26. 07. 2017. u 11:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH s 40 glasova "za“, tri suzdržana i 27 protiv nije usvojio predložene izmjene Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH, kojima se predlagalo odgađanje njegove primjene do 1. studenog.

Predsjednik Kluba HDZBiH - HNS-a Jozo Bagarić zahtijevao je pojedinačno glasovanje nakon kojeg je također utvrđen nedovoljan broj glasova za usvajanje navedenog zakonskog rješenja (47 "za“, jedan suzdržan i 25 protiv).

Tijekom rasprave predsjednik Kluba SDA Ismet Osmanović istaknuo je da će zastupnici tog kluba podržati zakon uz napomenu da "ovo bude zadnji put Vladi FBiH da odgađa primjenu Zakona''.

''Ne možemo donijeti Zakon i tri godine ga prolongirati'', dodao je Osmanović.

Odgađanje primjene Zakona nisu podržali zastupnici klubova SDP-a BiH i Demokratske fronte.

''Zastupnici ne dajte šansu kriminalcima, koji pljačkaju ovu državu 20 godina'', rekao je zastupnik Kluba Demokratske fronte Dževad Adžem.

Zastupnik Kluba SDP-a Damir Mašić izrazio je mišljenje da se "svjesno opstruira primjena Zakona“, čime je predviđen početak rada posebnih odjela Tužiteljstava i Vrhovnog suda FBiH.

''Ovo je četvrti put da Parlament FBiH raspravlja o primjeni navedenog Zakona te je vrijeme da zaživi u Federaciji BiH'', zaključio je zastupnik Kluba SDA Mensud Borović.

Kopirati
Drag cursor here to close