Izražen

Pandurević: U BiH postoji problem terorizma

Vijesti / Politika | 18. 09. 2017. u 11:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH je problem terorizma malo više izražen nego u zemljama regije, što se ne može negirati, izjavila je predsjedavajuća Kluba zastupnika SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević.

Ona je novinarima u Sarajevu rekla da su u BiH izvršena četiri teroristička akta i istaknula da takvih napada nije bilo u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Pandurević je navela da je problem terorizma prisutan u cijeloj Europi, a da je u BiH blaži nego u Francuskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji i nekim drugim zemljama Europe.

Komentirajući inicijativu da se članovi Predsjedništva BiH biraju neizravno ona je navela da je to stari prijedlog, te istaknula da SDS inzistira da izbor člana Predsjedništva iz Republike Srpske bude izravan, a nema ništa protiv da se bošnjački i hrvatski članovi biraju u Parlamentu Federacije BiH /FBiH/.

"Republika Srpska i FBiH potpuno su asimetrične i drugačije uređene. Imamo drugačiji izbor izaslanika u Domu naroda. I tu se rješenje može napraviti asimetrično. Nemamo ništa protiv takvog rješenja", istaknula je Pandurevićeva.

Smatra da se neizravnim izborom članova Predsjedništva BiH umanjuje njihov legitimitizaslanika u Parlamentu FBiH, Pandurević je navela da je u Parlamentarnoj skupštini BiH prije dvije-tri godine usvojen dokument kojim se poziva Parlament FBiH da izmijeni Ustav FBiH u tom dijelu.

"To su podržale sve političke stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH, ali nikome u FBiH nije palo na pamet da pokrene tu inicijativu", rekla je Pandurevićeva.

Kopirati
Drag cursor here to close