Stranka za BiH

Oživljavanje Herceg-Bosne unosi nemir među bošnjačko stanovništvo

Vijesti / Flash | 10. 05. 2017. u 06:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Analizirajući aktualnu političku situaciju ocjenjeno je da je ona izuzetno teška po Bosnu i Hercegovinu, dezintegracioni procesi stalno jačaju i postaju uobičajeni. Atmosfera kaosa, nesigurnosti, apatije, slabljenja institucija, gubljenja povjerenja u institucije jako negativno utiče na građane. Mladi odlaze iz BIH, investitori , naravno, ne dolaze u takvu atmosferu. Istovremeno građani se raznim statističkim akrobacijama pokušavaju uvjeriti da im je dobro'', poručeno je sa sjednice Županijskog vijeća HNŽ-a Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Iz Stranke za BiH su rekli kako je posebno teška situacija u Hercegovini.

''Posebno teška situacija je u Hercegovini. Najave trećih entiteta, novog izbornog zakona, zaposjedanje ključnih pozicija u zdravstvu i MUP-u od strane H-komponente, oživljavanje Herceg-Bosne unosi nemir među bošnjačko stanovništvo. Istovremeno ima se osjećaj da službeno Sarajevo ništa ne poduzima , ili poduzima neuspješno u tom pravcu'', navodi Stranka za Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo, dana 9. svibnja 2017. godine u Jablanici je održana sjednica Županijskog vijeća HNŽ Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Izvršena je analiza stanja Stranke za Bosnu I Hercegovinu u HNŽ i iskazano zadovoljstvo razvojem infrastrukture i jačanjem pozicije SBIH-a. Usvojen je i plan rada Županijskog vijeća za sljedeće razdoblje.

Data je podrška kantonalnog vijeća kandidaturi predsjednika Stranke za BIH Amera Jerlagića za Bošnjačkog člana predsjedništva na izborima 2018. godine, navedeno je u priopćenju ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close