''Ovim demantijem želim upoznati građane s pravom istinom''
Ivica Dujmović
OBJAVA: Četvrtak, 14. veljače 2013. 8:31
IZVOR: Dnevni list
AUTOR: M.M.
Ovim demantijem želim upoznati građane s pravom istinom
0

Reagirao je Ivica Dujmović jedan od suvlasnika kuće u Ul. blajburških žrtava, koja je eksproprirana 1994. godine i oko koje se špekuliralo da je smetala novoj kući Dragana Čovića.

Nakon objavljenog teksta u Dnevnom listu da je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić htio dati dva nadograđena stana, koji se grade u okviru projekta obnove na području Mostara, za jednu kuću u Cimu jer je, prema tvrdnjama, ta kuća 'smetala' novoj kući lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića u naselju Bare, oglasio se vlasnik spomenute kuće.

Naime, Ivica Dujmović je jedan od suvlasnika kuće u ulici Blajburških žrtava, koja je eksproprirana 1994. godine radi izgradnje prometnice "Splitska - Smrčenjaci". Svi vlasnici parcela u tom projektu su dobili naknadu od Grada još 1995. godine, jedino njegova majka nije, jer Grad nije mogao ponuditi dva stana koja bi odgovarala površini njihove obiteljske kuće.

- Kako nagodba nije postignuta, mi smo mislili da ni kuća i zemljište oko kuće nije oduzeto. Nakon smrti moje majke na ostavinskoj raspravi sam doznao da se ništa ne vodi na nama, već je uknjiženo na Urbing s 1/1 dijela. Od tada počinjem obilaziti Gradsku upravu, odvjetnike i tražiti način da tužim Grad radi štete koja mije nanesena. Godinama se moj predmet pokušava riješiti u imovinskoj službi, kako ne bi podnosio tužbu protiv Grada Mostara. I upravo kada je izgledalo da se mogu sanirati nastali neriješeni imovinski odnosi, jer mi je ponuđeno od službenika Odijela za urbanizam da obiđem stanove, koji su upravo građeni za potrebe davanja stanova na ime srušenih i ekspropriranih kuća, i kada sam potpisao nagodbu, dobijem rješenje kojim se sve to poništava i ja ponovno tražim odvjetnika da se žalim na to rješenje, tvrdi Dujmović.

Tvrdi kako ovih dana očekuje rješenje na žalbu iz Sarajeva, te da će ista biti usvojena i poništeno rješenje iz rujna 2012. Dujmović ističe kako sama činjenica daje postupak zaključenja nagodbe još uvijek u tijeku znači da su objavljeni podaci netočni.

- Meni nije jasno zašto se moj predmet povezuje s politikom i tko stoji iza ovakvih laži. Ovim demantijem želim upoznati građane s pravom istinom. Ne želim dopustiti da se skrene pozornost s pravih problema s kojima se mi obični građani svakodnevno susrećemo, jer se ja svakako već godinama borim kako bih dokazao svoje pravo, kazao je Dujmović za Dnevni list.

Podsjetimo, tekst je izišao u utorak, 15. siječnja pod naslovom "Dva stana i 100.000 maraka za kuću! Trampa zbog Čovićeve nove kuće?''