Otok: Sve više Engleza, sve manje Britanaca
Englishness
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 11:23
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Englezi Djeca
0

U britanskoj politici sljedeće veliko pitanje, osim Brexita, bit će "englestvo" – Englishness.

Patriotizam sve više uzima maha u Britaniji s velikim brojem Britanaca koji se izjašnjavaju kao Englezi, rezultati su najnovijeg istraživanja.

Prema statističkim podacima koje je objavila agencija YouGov, broj ljudi koji se izjašnjavaju kao Englezi, a ne kao Britanci povećan je za pet posto od 2015. godine, što predstavlja 19 posto populacije.

John Denham, bivši član vlade laburista, koji je voditelj istraživanja, priznao je da postoji rastuća korelacija između identiteta i političkog ponašanja, piše britanski dnevnik Daily Express.

"Glasači koji se najviše identificiraju kao Englezi će skoro sigurno odbaciti laburiste kao političku opciju i ključne poruke laburista, kao što je podrška EU", rekao je.

Denham je rekao da je većina britanskog naroda ujedinjena oko patriotizma, te da će u britanskoj politici naredno veliko pitanje, osim Brexita, biti "englestvo" – Englishness.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.