Granična policija BiH

Otkrivena 23 ilegalna migranta na području Hercegovine

Vijesti / Crna Kronika | 28. 08. 2017. u 11:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Bileće i Gacka u posljednja tri dana u ilegalnom prelasku državne granice su otkrivena 23 ilegalna migranta.

Službenici Postrojbe granične policije Trebinje u ilegalnom prelasku državne granice su spriječili 13 stranih državljana koji su na područje Bosne i Hercegovine stigli iz Crne Gore. Riječ je o državljanima Alžira, Sirije, Maroka i Irana.

Također, u suradnji s pripadnicima Policijske stanice Gacko Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, otkriveno je deset ilegalnih migranata koji su izjavili da dolaze iz Sirije, Libije, Maroka i Alžira.

Ilegalni migranti su, sukladno Zakonu o strancima, prekršajno procesuirani i predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Državljanima Tunisa i Turske nije dopušten ulazak u BiH

Službenici Postrojbe granične policije Višegrad 26. kolovoza 2017. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište nisu dopustili ulazak šestero državljana Tunisa zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH.

Iz istog razloga službenici Postrojbe Granične policije Zračna luka Sarajevo 25. kolovoza 2017. na letu iz Istanbula nisu dopustili ulazak u BiH osmorici državljana Republike Turske. Sukladno Zakonu o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Srbiju, odnosno u Istanbul.

Kopirati
Drag cursor here to close