Vjerovali ili ne

Osuđivani kriminalac, nakon potjere kroz pola države, pušten na slobodu!!

Vijesti / Crna Kronika | 12. 01. 2012. u 08:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vehbija Manjgafić (1984) iz Bugojna za je u kojim utorak trajala potjera kroz skoro pola države, jučer je pušten na slobodu. Manjgafić je bježao policiji Bugojna, Jablanice i Mostara u vozilu Golf 2 (A63-K-692) koje je ukradeno 6. siječnja ove godine u sarajevskom naselju Ilidža.

Na sjevernom ulazu u Mostar, Manjgafić se Golfom zabio u stup javne rasvjete pri čemu je zadobio lakše ozljede, dok je vozilo potpuno uništeno.

Manjgafić je primljen na CUM gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede u vidu napuknuća te je nakon obrade u pratnji policije napustio ovu ustanovu.

Za Mangafićem, koji, inače, ima prilično "bogat" policijski dosje, bila je raspisana operativna tjeralica zbog teške krađe.

Kako Dnevni list doznaje u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, sve je bilo spremno za njegovu primopredaju s policijom iz Policijske postaje Ilidža, budući da je na tom području ukradeno vozilo Golf 2 kojim je bježao. No, iz Tužiteljstva Sarajevske županije im je naloženo da se Manjgafić sasluša na okolnosti te da se pusti na slobodu.

Iako je Manjgafić divljajući ukradenim vozilom napravio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti prometa, načelnik odjela kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak rekao je za Dnevni list da za takvo djelo u zakonu nije predviđena mjera pritvora.

"Mi ćemo svakako poduzeti sve nužne radnje kako bi on bio kažnjen, međutim, kako kod drugih osoba nije izazvao teške tjelesne ozljede, ne možemo ga lišiti slobode", rekao je Bošnjak.

Manjgafić je poznat policijama u BiH po krađama i razbojstvima, a u siječnju prošle godine je presudom Okružnog suda u Doboju, po nagodbi s tamošnjim Tužiteljstvom, osuđen na tri i pol godine zatvora zbog pljački dvije benzinske postaje.

Njegovi "suradnici" u tim razbojstvima izvršenim u kolovozu 2010. u mjestu Podnovlje kod Doboja Almin Jahić (1984.) i Mirel Jahić (1989.) iz Odžaka istom presudom, također nakon sklopljenih sporazuma, dobili su po tri godine zatvora.

Nakon pljačke jedne od benzinskih postaja Manjgafić je sam sebe ranio u nogu.

Naime, nakon što je oteo novac od radnika, trčeći je krenuo prema autu u kojem su ga čekali suučesnici. Međutim, tada je repetirani pištolj, koji je prethodno uperio u zaposlenika postaje, opalio, a hitac je Manjgafića pogodio u desnu natkoljenicu.

Kopirati
Drag cursor here to close