SDS

Ostavka ili smjena ministra financija RS-a

Vijesti / Flash | 21. 08. 2017. u 16:53 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska demokratska stranka smatra da bi ostavka ili smjena ministra financija Republike Srpske Zorana Tegeltije bile dobro rešenje za budućnost RS-a.

Osuđuju, kako je priopćeno, Tegeltijin napad na Glavnu službu revizije javnog sektora RS-a.

Dodaju da su ocjene ministra financija Zorana Tegeltije ''izravan napad na profesiju i odbijanje bilo kakve odgovornosti za stanje javnih financija koje je u konstantnom pogoršanju''.

''Uostalom, ministar treba objasniti zašto Vlada ne stoji iza svog Izvješća o konsolidiranom proračunu za 2016. godinu koji je povukla iz skupštinske procedure. Mi znamo, a i upozoravali smo na to, da je taj izvješće bilo nevjerodostojno. Zašto ministar ne odgovori što je s izvršenjem preporuka revizije iz prethodnih godina, jer smo našli da se ne poštuju ni one iz 2008. godine'', navode iz SDS-a.

Ministar Tegeltija je prethodno za medije u RS-u rekao da smatra da je izvješće Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske o reviziji konsolidiranog financijskog izvješća za korisnike proračuna RS-a za 2016. godinu napravljen tendenciozno i neprofesionalno.

U tom izvješću revizori su naveli da je nepokriveni deficit proračuna RS-a u 2016. iznosio najmanje 175,6 milijuna KM, a da su proračunski korisnici stvorili za najmanje 118 milijuna KM veće obaveze od raspoloživih sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close