Izborni zakon

Osmanović: Čović postavlja prevelike zahtjeve

Vijesti / Politika | 08. 09. 2017. u 07:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do promjene Izbornog zakona ne smije doći bilo kakvim preglasavanjem, pogotovo među koalicijskim partnerima'', izjavio je u intervjuu za Oslobođenje ministar civilnih poslova BiH i zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović.

Navodi kako sve stranke moraju biti svjesne svoje političke težine, a politička težina je broj zastupnika, u ovom slučaju u Zastupničkom domu PSBiH. Dodaje da predsjednik HDZ-a Dragan Čović "postavlja prevelike zahtjeve u odnosu na svoj politički kapacitet".

''Ovo što radi HDZ s Izbornim zakonom je pogrešan potez. Do promjene Izbornog zakona, koji mora dobiti podršku u oba doma, ne smije doći bilo kakvim preglasavanjem, pogotovo među koalicijskim partnerima. To je jedan od najbitnijih zakona u BiH i oko njega se moraju okupiti i pozicija i opozicija, te naći konsenzus i među onima koji su trenutno na vlasti i onima koji će to biti nakon 2018. Evo, ovaj je prijedlog prošao u jednom, ali sam uvjeren da neće u drugom domu'', kazao je Osmanović.

Smatra da se HDZBiH u nekim trenutcima ponaša kao opozicijska stranka.

''Znate da su jako bitni zakoni u FBiH poput onog o MIO i igrama na sreću zaustavljeni zbog HDZ-a. Težište se stavlja na rad Vijeća ministara, ali mi dobro radimo svoj dio posla. Ne možemo raditi ako iza nas u punom kapacitetu ne stoje zastupnici koalicije. Očekujemo da HDZ bude na visini odgovornosti kada je u pitanju podrška Vijeću ministara'', rekao je, između ostalog, Osmanović za Oslobođenje.

Podsjećamo, nedavno je Čović poručio predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću da on neće ni netko poput njega Hrvatima birati predstavnike niti tražiti alternative.

Također, valja podsjetiti kako je Izetbegović prije toga poručio Čoviću da neće dobiti ništa.

Kopirati
Drag cursor here to close