Božidar Spasić tvrdi

OSA za Tursku prisluškuje srpske i hrvatske dužnosnike

Vijesti / Flash | 14. 07. 2017. u 08:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavještajno-sigurnosna agencija /OSA/ BiH za račun Turske već godinama prisluškuje najviše srpske i hrvatske dužnosnike u regiji, tvrdi nekadašnji visoki dužnosnik Službe državne sigurnosti /SDS/ SFRJ Božidar Spasić.

Spasić je za "Euroblic" rekao da srpske službe sigurnosti već dugo imaju saznanja o tome da OSA prisluškuje oko 300 političara i zdužnosnika u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, te da je oprema za prisluškivanje nabavljena u Turskoj i da je vrlo moguće da prikupljeni podaci o srpskim i hrvatskim dužnosnicima, osim na stolu /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića, završavaju u Ankari, prenosi Srna.

Komentirajući optužbe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića na račun OSA-a, Spasić je naveo da je nekadašnja SDB još prije rata imala saznanja o tome da je aktualni direktor OBA Osman Mehmedagić Osmica povezan s turskom obavještajnom službom.

"Resor SDB u kojem sam bio angažiran pratio je Mehmedagićeve aktivnosti uoči izbijanja rata u BiH. Bilo nam je poznato da često putuje u Tursku, ali smo u početku mislili da se bavi nekim švercerskim poslom. Međutim, kasnije smo saznali da je redovan gost u zgradi turske obavještajne službe", rekao je Spasić.

Kopirati
Drag cursor here to close