Orepić: Dodatna kontrola na granicama obveza članica EU

Vijesti / Flash | 07. 04. 2017. u 13:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Vlaho Orepić izjavio je da se najavljena dodatna sigurnosna provjera osoba pri ulasku u tu zemlju provodbi po europskoj uredbi koja važi za sve zemlje članice Europske unije.

"Obveza članica Unije je sistemski nadzor na granicama, posebno osoba, svih, pri ulasku i izlasku iz zemlje", kazao je Orepić novinarima danas u Sarajevu.

Dodao je da će težište kontrole biti na identifikaciji i validnosti osobnih dokumenata.

Uputio je molbu potencijalnim putnicima u Hrvatsku za strpljenje i razumijevanje budući da su putovanja bh. građana u tu zemlju česta posebno u sezoni godišnjih odmora.

Orepić je jedan od sudionika sarajevske konferencije koju su organizirali Republika Austrija i Bosna i Hercegovina kao nastavak aktivnosti s konferencije održane u ožujku 2015. u Beču i usvojene Bečke deklaracije o borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma.

Direktor policije Republike Srbije Vladimir Rebić, također sudionik sarajevskog skupa, novinarima je rekao da je suradnja policijskih agencija Srbije i Bosne i Hercegovine u borbi protiv terorizma izuzetno dobra.

"Trenutno najprisutnija sigurnosna prijetnja terorizam odavno je prešao granice i vrlo je važno adekvatno djelovanje - naveo je između ostalog.

Kopirati
Drag cursor here to close