Mostar

Opasnost od urušavanja otežava očevid na zgarištu Binga

Vijesti / Flash | 24. 04. 2017. u 11:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog opasnosti od urušavanja otežano je obavljanje očevida na zgarištu Tržnog centra Bingo u Mostaru, a opasnost predstavljaju i plinske boce, koje trenutno uklanjaju vatrogasci te mogućnost njihovog pucanja.

Naime, očevid na zgarištu tržnog centra, koji je u subotu navečer u potpunosti izgorio, započeo je jutros u 9 sati.

Kako je Feni rekao glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, Ljudevit Marić, očevid se obavlja otežano i onoliko koliko to dopuštaju trenutni uvjeti.

Naime, na nekim mjestima još uvijek tinja vatra, a osim toga, postoji opasnost i od urušavanja objekta.

''Limove koje vise s objekta potrebno je ukloniti kako bi se osigurali nesmetani uvjeti za obavljanje očevida i kako bi krim-inspektori mogli nesmetano raditi'', kazao je Marić.

U obavljanju očevida uz krim inspektori županijskog MUP-a, sudjeluju i inspektori protupožarne zaštite te županijski tužitelj.

Iz kompanije Bingo rečeno je kako je jedan dio uposlenika raspoređen u druge trgovine na području Mostara, a ostali su počeli s korištenjem godišnjeg odmora.

''Nakon ovoga, ubrzo ćemo praviti nove preraspodjele kako bi se sačuvala radna mjesta'', priopćio je Bingo i dodao kako je o novčanoj vrijednosti štete još rano govoriti.

''Čim se situacija stabilizira i završe sve potrebne radnje, krenut ćemo u obnovu našeg centra'', navode iz Binga.

Kopirati
Drag cursor here to close