Omišane isprepadala nepoznata letjelica
NLO
OBJAVA: Utorak, 31. siječnja 2017. 9:09
IZVOR: Bljesak.info/Slobodna Dalmacija
AUTOR: M.M.
Avion helikopter V-22 Osprey
0

''Izveo sam psa u šetnju, odjednom sam čuo buku i kad sam se okrenuo crvena svjetlost je u roku tri sekunde projurila, popraćena veoma neugodnim zvukom'', priča jedan od mještana Omiša.

Stanovnike Omiša sinoć je dobro isprepadala nepoznata letjelica koja je u niskom letu i uz poprilično neugodan zvuk preletjela iznad njihovih glava. 

Kako su za Slobodnu Dalmaciju rekli iz Centra 112, ipak u pitanju nisu bili svemirci, a riječ je o vojnoj vježbi koju izvodi posada američkog vojnog aviona, no, detalje nisu mogli iznositi. 

Prema neslužbenim informacijama, u tijeku su vojne vježbe američkog i hrvatskog ratnog zrakoplovstva na Zemuniku, koje bi trebale završiti do početka idućeg mjeseca.  

Potvrđeno je da se radi o višenamjenskom vojnom zrakoplovu V-22 Osprey (na slici niže), koji je projektiran za obavljanje misija kao dugodoletni helikopter i zrakoplov s velikom putnom brzinom.

Prema riječima jednog od očevidaca ovog neobičnog vojnog manevra, kad je ugledao to ''čudo'', nije mu bilo nimalo ugodno.

''Srce mi je stalo. Nisam znao što je tako munjevito proletjelo. Prebrzo za avion, kamoli helikopter. Izveo sam psa u šetnju, odjednom sam čuo buku i kad sam se okrenuo crvena svjetlost je u roku tri sekunde projurila, popraćena veoma neugodnim zvukom. Najgore od svega je bilo što je nisko letjela, te sam u tom trenutku imao osjećaj da će sve sravniti sa zemljom'', preplašen je bio ova čitatelj Slobodne Dalmacije, te dodao kako su svi mještani bili u šoku.

Inače, ovaj hibrid klasificiran je kao letjelica koja može uzletjeti okomito kao helikopter, dok se u vodoravnom letu ponaša kao avion.

Prvotni korisnici ove specifične letjelice bili su pripadnici Korpusa mornaričkog pješaštva SAD-a i njihovog ratnog zrakoplovstva. 

Budući da leti brzinom od 565 kilometara na sat, a dug je oko 17 metara, nije ni čudo što su se Omišani prepali, jer je cijelo šire područje grada preletio u svega nekoliko sekundi.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.