oko Mostara

OHR za Bljesak.info: Uprli smo oči u stranke

Vijesti / Flash | 23. 07. 2016. u 07:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I Ured visokog predstavnika, i Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira već dugo jasno izražavaju stav u vezi sa obavezom vlasti da implementiraju odluku Ustavnog suda BiH o izbornom sustavu u Mostaru kako bi građani Mostara konačno mogli izabrati svoje lokalne predstavnike.

‘’Dobrodošlo je vidjeti da su političke stranke angažirane u razgovorima a koji su usmjereni na važan i urgentan cilj - da se u Mostaru održe izbori 2. listopada’’, rečeno je za Bljesak.info iz OHR-a.

Iz ureda visokog predstavnika poručeno je kako su sve oči sada usmjerene ka strankama koje su uključene u ove razgovore, te da ih žele potaknuti u naporima da se postigne dogovor koji bi Mostarcima omogućio da glasaju 2. listopada.

‘’Dozvoliti da još jedan krug lokalnih izbora prođe bez održavanja izbora u Mostaru bi značilo da građani Mostara već 12 godina nisu u mogućnosti glasati i za to nema izgovora, stoga međunarodna zajednica i građani Mostara imaju zajedničko očekivanje a to je da će u narednim danima, stranke koje učestvuju u pregovorima, postići pomak i učiniti ono što je potrebno kako bi se Mostarcima omogućilo da uživaju isto osnovno demokratsko pravo 2. listopada, kao i svi drugi građani širom ove zemlje a to je pravo da izaberu svoje lokalne predstavnike’’, dodali su iz OHR-a.

Pročitajte i: Mostarci žele izbore, stranke to ne mogu…

Kopirati
Drag cursor here to close