Županijski sud

Određen pritvor osumnjičenom za ubojstvo u ''Slavonija Di''

Vijesti / Flash | 22. 06. 2017. u 13:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru odredio je mjeru pritvora Valteru Topčiću protiv kojega se vodi istraga zbog kaznenog djela ubojstva i paljevine, piše Dnevni list.

Topčić je osumnjičen da je u nedjelju u objektu nekadašnjeg salona namještaja Slavonija Di ubio Islama Ahmetovića (25), a potom kako bi prikrio zločin zapalio objekt koji je u potpunosti izgorio.

Pritvor osumnjičenom određen je na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, odnosno postupajućeg tužitelja Kemala Maksumića koji je u utorak saslušao osumnjičenog.

Nakon 24-satnog zadržavanja u prostorijama policije radi kriminalističke obrade, određeno je i tužiteljsko zadržavanje još 24 sata, a nakon toga je proveden u istražni pritvor Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru.

Kako doznajemo pritvor je određen zbog kaznenog djela za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili veća, zbog težine počinjenog kaznenog djela i načina izvršenja te bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do narušavanja javnog reda i mira. Osumnjičeni se na ispitivanju u Tužiteljstvu branio šutnjom.

Istražitelji Sektora krim policije MUP-a HNŽ-a otkrili su da je stražar ”Slavonije Di”, 59-godišnji Valter Topčić ubio u nedjelju s jednim hitcem 25-godišnjeg Ahmetovića te nakon toga zapalio zgradu kako bi prikrio tragove zločina, potvrdili su u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije na konferenciji za novinare održanoj u utorak.

Načelnik općeg kriminaliteta u sektoru kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a Draženko Miletić je govoreći o događanjima u naselju Rudnik gdje je smještena ”Slavonija Di” kazao kako su dvojica rođaka I. A (1992.) i S. N (1992.) inače pripadnici romske populacije koji se bave sakupljanjem sekundarnog otpada u nedjelju ušli u objekt ”Slavonije Di” koji je inače pod stalnom zaštitom misleći kako u objektu nema nikoga i kako je stražar otišao.

''Oni su se plašili ući u objekt…Nisu u jednom trenutku vidjeli stražara i ušli su kroz razbijeno staklo, ali kada su ušli unutra ih je dočekao V. T (1958.) koji im je rekao da stanu i opalio u zrak. S. N je uspio pobjeći kroz razbijeno staklo, a I. A nije uspio izići. Njemu je prišao V. T i sa njim se počeo naguravati i udarati ga rukohvatom pištolja. S. N je pokušao izvući rođaka i gledao je sve, kao i kada je V. T ispalio metak, a I. A je pao i nije se više dizao. To je vidio svjedok koji je pobjegao, jer je i prema njemu bio uperen pištolj'', rekao je Miletić.

Od mještana naselja Rudnik koji su čitav život poznavali Topčića Dnevni list doznaje kako je uvijek bio korektan i kako je držao radionicu u zgradi ”Slavonije Di”. Kažu kako je u nedjelju tijekom požara došao i kako je bio izbezumljen.

''Tresao se i nije mu bilo dobro od prizora'', kažu mještani koji su mislili da ga je cijela situacija potresla. Mještani kažu i kako su Rome viđali već duže vrijeme oko ”Slavonije Di”, kao i toga dana i da je “Valter s njima stalno imao problema”.

 

Kopirati
Drag cursor here to close