Samo ljubav

Odgovor organizatora skupa u Mostaru: Zločin je voljeti svoje

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 06:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Samo pjesma, samo ljubav, mržnja izjeda iznutra i njoj mjesta nema'', poručio je Organizacijski odbor Udruge Hrvatsko Srce Nade Mostar koja organizira Skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu te svim hrvatskim braniteljima HVO-a, a na kojem će, između ostalih, nastupiti Marko Perković Thompson.

''S obzirom da nas nitko ništa ne pita, pojedinci zaključke stvaraju sami. Članci izlaze na temelju pretpostavki i špekulacija, bespotrebno dižu tenzije, pale raju, na račun nas podižu čitanost i gledanost, blate nas, prozivaju nas fašistima koji veličaju zločince itd. Nama to ne smeta, budimo iskreni, ništa drugo nismo ni očekivali. U zemlji u kojoj živimo, koju volimo i smatramo svojom, zločin je voljeti svoje i misliti drugačije!'', navodi se u pismu javnosti Udruge objavljenom na Facebooku.  

Udruga, navodeći kako su negativni napisi samo olakšali PR događaja, poručila je medijima kako su napisane broje neistine.

''Ovom prilikom Vas molimo, da nastavite, bez obzira na brojne neistine koje ste iznijeli. Ne želimo se osvrtati na to šta pišete i prikazujete, niti Vas želimo demantirati. Također želimo napomenuti kako se u jednu ruku i slažemo s Vama – zločince treba osuditi, a ne ih veličati. Ovi ljudi, prije svega naši heroji u Haagu, to zasigurno nisu. Da Vas podsjetimo, pravomoćna presuda tek treba biti izrečena'', navodi se u pismu.

''Sve vas, ljude dobre volje, bez obzira na vjeru i naciju, pozivamo da nam se pridružite na stadionu HŠK Zrinjski u četvrtak 8. lipnja 2017. s početkom u 20:00 sati na miran i dostojanstven skup, bez politike i političkih govora'', navodi Udruga Hrvatsko Srce Nade Mostar.

Inače, na skupu na stadionu pod Bijelim Brijegom, koji će se održati pod pokroviteljstvom Odjela za branitelje HVO Domovinskog rata Hrvatskog narodnog sabora i zaklade za pružanje pravne pomoći braniteljima HVO-a, uz Thompsona, nastupit će Mate Bulić,Sinovi Hercegovine, Antonio Čarapina, grupa Galeb, klapa Hrvoje, Marijan Knezović, Lucija Šarčević i drugi.

Na najavu skupa uslijedila su brojna reagiranja, a upućeno je i pismo mostarskom gradonačelniku Ljubi Bešliću u kojem se traži da se zabrani skup i nastup Thompsona.

Reagiralo je Vijeće bošnjačkih intelektualaca, SDP BiH te Demokratska fronta koja je navela kako ''ovakvim i sličnim aktivnostima u jednom dijelu Mostara, narodi i građani koji žive u njemu idu u duboku dezintegraciju, netrpeljivosti...''

Kopirati
Drag cursor here to close