Povećanje

Odgođeni prosvjedi umirovljenika, čeka se potez Vlade FBiH

Vijesti / Flash | 12. 09. 2017. u 12:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je održana Skupština umirovljenika, na kojoj je dogovoreno da se prosvjedi najavljeni za 14. rujan odgađaju. Umirovljenici su na sastanku 5. rujna sa predstavnicima federalne vlade usuglasili stavove, što je dovoljan razlog za odgodu prosvjeda.

Tako je obećano povećanje mirovina, ali tek sa donošenjem novog zakona o MIO-u, koji nije upućen u parlamentranu proceduru. Tako bi trebale biti povećane mirovine za 10 posto onima koji su se umirovili do 1998. godine, ali i za 5 posto umirovljenim od 1998. do 2008. godine, piše 'Dnevni avaz'.

Također, je dogovoreno da nitko u Federaciji ne može imati veću mirovinu od plaće, te da se pokuša smanjiti odnos najviše i najniže mirovine. No, kako su rekli, ako im mirovine koje će biti 5. listopada, ne pokažu da je Vlada ispoštovala njihove zahtjeve, prosvjedi će biti održani 25. listopada.

Podsjećamo, umirovljenici su prvobitno tražili povećanje mirovina od 10 posto za sve umirovljenike, ali im nije odobreno. A, kako bi ispunili svoje zahtjeve, prijetili su održavanjem prosvjeda. Za sada, prosvjedi se odgađaju, i čeka se potez Vlade FBiH i donošenje novog zakona o MIO-u.

Kopirati
Drag cursor here to close