Bjegunac od milijun $

Obitelj u šoku: Opasni pedofil iz SAD-a uhićen u Širokom Brijegu

Vijesti / Flash | 16. 09. 2014. u 18:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michael R. Vucic, koji je prema tjeralici zlostavljao svoje učenice u SAD-u, uhićen je u nedjelju navečer u Uzarićima na širokobriješkom području, kamo je pobjegao nakon 10-dnevnog rodbinskog skrivanja u Služnju nadomak Čitluka.

Bilo je samo pitanje dana kada će biti stavljene lisice na ruke Michaelu R. Vucicu (41), američkom Hrvatu čija je glava ucijenjena na milijun dolara jer je seksualno zlostavljao svoje nekadašnje 13-godišnje učenice iz čikaške škole u Lake Forestu.

SAD s nestrpljenjem očekuje njegovo izručenje ne bi li se susreo s optužbama koje datiraju iz 2012. godine, a zbog kojih mu prijeti višegodišnja robija. Vucic će sljedećih nekoliko tjedana provesti u ekstradicijskom pritvoru u sarajevskom zatvoru.

Kako doznaje Jutarnji list Vucic je u BiH došao kao slobodan čovjek čist pred zakonom.

Naime, Amerikanci su raspisali tjeralicu dan nakon što je taj nekad voljeni školski učitelj napustio SAD. Avionom je sletio u Berlin, odakle se potom odmah uputio u Bosnu i Hercegovinu, gdje se taksijem odvezao do svoga odredišta.

I dok su Vucicevi bližnji koji su se radovali rođakovu iznenadnom posjetu nakon dugo, dugo vremena ostali u čudu, u javnosti je odjeknula vijest o seksualnom zločinu i Interpolovoj tjeralici.

Rodbina u šoku
''Nismo ga dugo vidjeli. Kad je dolazio u Europu, uglavnom je odlazio na Jadran. Imamo i rođake u makarskom primorju. Živimo skromno, a u novinama je pisalo da naš Miho vrijedi milijun dolara. Kuću gotovo da nije napuštao'' priča Jutarnjem jedan od njegovih daljnjih rođaka. Ne vjeruje da je Vucic sklon nasilju, pogotovo ne nad maloljetnim osobama. Ni njegov prijatelj iz djetinjstva ne vjeruje da je kriv.

Nakon aktiviranja međunarodne tjeralice, policije nekoliko zemalja ujedinile su se i krenule razmjenjivati informacije. Inspektori iz Mostara locirali su ga u okolici Čitluka. No, čim su mediji objavili priču o tjerlici, Vucic je pobjegao prema Širokom Brijegu.

Bludničio nad maloljetnim djevojčicama

Optužbe protiv Vucica su stravične. Vucic je, navodno, u pet navrata zlostavljao i bludničio nad tadašnjom 13-godišnjakinjom. Uz nju, na meti su se našle još dvije djevojčice, a mjesto gnusnih radnji bila je Gavin South Middle School u američkom Inglesideu, gdje je Vucic punih 18 godina predavao. U međuvremenu je i sama škola ishodila zabranu prilaska za svog bivšeg profesora.

Kopirati
Drag cursor here to close