Upozorenje

Obama: Ako Trump postane prijetnja, javno ću reagirati

Vijesti / Flash | 21. 11. 2016. u 14:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni američki predsjednik Obama upozorio je javnost da će možda dići svoj glas i komentirati rad budućeg predsjednika Trumpa, ako osjeti da Trump "prijeti temeljnim američkim vrijednostima".

Inače je običaj da bivši predsjednici ne komentiraju rad aktualnih predsjednika, pa tako ni predsjednik Bush nije komentirao Obamin rad nakon što se povukao s položaja. Obama je rekao da će dati Trumpu vremena da ostvari svoju viziju, ali je dodao da će, kao obični građanin, možda progovoriti o određenim pitanjima.

Na summitu u Peruu Obama je izjavio da će poštivati funkciju predsjednika i dati priliku Trumpu da iznese svoju platformu bez ometanja, no ako se u pitanje dovedu temeljne američke vrijednosti i ideali i ako bude smatrao da je nužno ili korisno da ustane u njihovu obranu, onda će se i obratiti javnosti. Predsjednik je sebe opisao kao "američkog građanina koji istinski brine o našoj zemlji".

Izabrani predsjednik Trump upravo razgovara s kandidatima koji će vjerojatno zauzeti funkcije u njegovoj vladi, a među kandidatima se nalaze i osobe koje optužuju za rasizam, antisemitizam i islamofobiju. Mnoge skupine za zaštitu ljudskih prava najavile se prosvjede protiv Trumpa i njegovih suradnika, a sigurno očekuje i Obaminu podršku.

Kopirati
Drag cursor here to close