Tko je nadležan

Novo zbunjivanje: Tko je trebao uhititi Šimića?

Vijesti / Crna Kronika | 06. 09. 2017. u 08:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tužiteljstvo Kantona Sarajevo nije moglo izdati nalog za uhićenje Josipa Šimića, jer slučaj u ovom predmetu već vodi Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine'', izjavila je za agenciju Patria Šimićeva odvjetnica Belma Balijagić-Džuho, nakon što je Šimić sinoć uhićen zbog sumnje da je krivotvorio dokumente.

Naime, Šimić je Tužiteljstvu BiH nedavno dostavio dokumente o navodnim prisluškivanjima glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV Ružice Jukić. Iz Tužiteljstva sarajevskog županijskog tužiteljstva sumnjaju da su ti dokumenti krivotvoreni, nakon čega su izdali nalog za Šimićevo uhićenje.

''Sigurni smo da se ovdje radi o demonstraciji sile glavne županijske tužiteljice Dalide Burzić i osvete prema Šimiću, zbog tekstova koje je pisao o njoj. Nedopustivo je da se Kantonalno tužiteljstvo stavlja iznad Tužiteljstva Bosne i Hercegovine'', smatra Balijagić-Džuho.

Iz Tužiteljstva BiH jučer su potvrdili da se vodi istraga povodom događaja vezanih za navodno prisluškivanje Tadić i Jukić. S druge strane, iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo su priopćili da istragu protiv Šimića ne vode zbog medijskih transkripata, nego zbog krivotvorenja isprava, a istraga je otvorena četiri dana ranije, piše NAP.

S druge strane, SIPA je priopćila kako je Šimić lišen slobode po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Također su, kako su naveli, pretresli stambeni objekt koji koristi Šimić ''s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

''Pretresom je pronađen i privremeno oduzet određeni dokazni materijal'', navela je SIPA.

''SIPA u suradnji s nadležnim tužiteljstvom intenzivno poduzima dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih činjenica u vezi s ovim slučajem, te u ovoj fazi ne možemo iznositi druge detalje u javnost'', navodi se u priopćenju SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close