Nakon trotoara

Novi natječaj: Treća sreća za krov Predsjedništva

Vijesti / Flash | 06. 03. 2017. u 07:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za zajedničke poslove institucija BiH raspisala je novi javni natječaj za sanaciju kompletnog krova na objektu Predsjedništva BiH, koja će potrajati pet godina i deset mjeseci, a što bi iz proračuna trebalo biti plaćeno oko 1,775 milijuna KM, prenose Nezavisne.

Ukoliko 27. ožujka, kada je otvaranje ponuda, konačno bude odabran izvođač radova, to bi ujedno značilo kraj "građevinsko-pravne" trakavice koja traje godinama, još otkako je negdje 2013. prvi put plasirana vijest da je krov zgrade Predsjedništva u katastrofalnom stanju i da prokišnjava.

Od tada do danas, raspisivano je nekoliko tendera, što za odabir firme koja bi ponudila tehničko rješenje restauracije, što za samu sanaciju, ali su svi do jednog popadali jer nije bilo kompanije koja bi zadovoljila neophodne uvjete.

Kako nam je potvrđeno iz Službe za zajedničke poslove, ovo je treći tender u nizu, a svaki dosad je pao iz tehničkih razloga.

"Čim neka od kompanija zadovolji uvjete – dobit će posao. Problem je u tome što u cijeloj Bosni i Hercegovini ima pet ili šest firmi koje imaju dozvolu i koje su osposobljene za restauraciju objekata od kulturno-povijesne vrijednosti", ističu iz Službe.

Inače, objekt Predsjedništva BiH već godinama propada, a dodatna šteta je pričinjena u požaru u veljači 2014. godine, prilikom građanskih prosvjeda.

U međuvremenu je započet i projekt kompletne sanacije, što podrazumijeva totalnu rekonstrukciju zgrade, zamjenu elektroinstalacija, kompletne vodovodne mreže, obnovu kompletne fasade, kao i zamjenu svih prozora, vrata itd.

Projekt rekonstrukcije zgrade Predsjedništva pokrenut je 2015. godine, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close