Dva detalja

Novi detalji napada na Mamića: Policija sigurna da nije pucao profesionalac

Vijesti / Flash | 23. 08. 2017. u 06:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Dinamova savjetnika Zdravka Mamića, u Vidovićima kraj Tomislavgrada, nije pucao profesionalac, piše Jutarnji list. Istražitelji su u to sigurni zbog najmanje dva detalja: izbora oružja te načina na koji je napad izvršen.

Kako doznaje Jutarnji od izvora bliskom istrazi, na mjestu događaja pronađena je čahura kalibra 7,65 mm, što znači da je na Zdravka Mamića pucano iz džepnog ili kućnog pištolja kao što su pištolji marke Zastava, Berretta i Walther PPK, dok se na tržištu mogu naći češki Vzor, Bernardelli, Browing i drugi.

Takvi pištolji namijenjeni su najčešće za samoobranu i funkcionalni su samo na malim daljinama do desetak metara, dalje je njihova moć slabija, pogotovo ako se nađu u rukama neiskusnog strijelca.

Policija smatra kako je upravo takav mogao biti i napadač na Mamića, koji je s tim tipom oružja pucao s dvadesetak metara. Napad na savjetnika GNK Dinamo komentirao je i trener Mario Cvitanović. "Treba imati muda za to, ovo ne da osuđujem, nego nemam riječi za to", rekao je Cvitanović, dok je igrač Dinama Dominik Livaković rekao kako je strašno šokiran. "Svi smo mi dio Dinamove obitelji i ovo apsolutno osuđujemo", poručio je Livaković.

Zoran Mamić je dao izjavu za RTL Televiziju, upitan je sumnja li tko je pucao na njegovog brata Zdravka.

''Prilično sam uvjeren da napadači dolaze iz huliganskih krugova. Dijela navijača koji u biti nisu navijači, nego su huligani. Ne vidim ni jednu drugu mogućnost, ali daj Bože da ih pronađu pa vidimo tko su i što su'' rekao je Zoran Mamić.

Kopirati
Drag cursor here to close