KPZ-a Zenica

Nove prijetnje: Nakon mrtvog konja, Zukiću zatvorenik poslao poruku

Vijesti / Flash | 15. 06. 2017. u 10:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amiru Zukiću, glavnom tajniku SDA koji je uhićen i optužen u predmetu Bosna, upućene su nove mafijaške prijetnje smrću, ovog puta u Pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ)u Zenici, objavio je Dnevni avaz.

Nove prijetnje Zukiću upućene su uoči utorka, 13. lipnja, kada je počelo saslušanje prvih svjedoka optužebe. Kako saznaje Avaz, nove prijetnje Zukiću uputio je jedan od zatvorenika ove ustanove.

Avaz navodi, pozivajući se na izvore iz zatvora, zatvorenik je Zukiću poručio: ''Ti si trebao završiti onako umjesto ubijenog konja", aludirajući na životinju koja je nedavno brutalno likvidirana na Zukićevom imanju, uz ostavljene krvave mafijaške poruke i tragove.

Ahmed Žilić, Zukićev odvjetnik, potvrdio je Avazu ovu informaciju, te novinare uputio na Upravu KPZ-a Zenica, kojoj je, kako je rekao, sve prijavljeno. No, novinari u toj ustanovi nisu uspjeli dobiti komentar.

Avaz piše kako je nova prijetnja samo je jedna u nizu mafijaških poruka koje Zukić i njegova obitelj dobivaju u posljednje vrijeme. Ubijen mu je i jedan pas, a drugi je osakaćen. Za retrovizor njegovog automobila okačena je i vrećica u kojoj je bila janjeća glava.

Iako Avaz navodi kako Zukiću nije poznat zatvorenik koji mu je uputio prijetnje, u tekstu se navodi kako su ''špekulacije, prema kojima pojedinci iz SDA šalju poruke tajniku stranke, koji očito zna previše te da dobro razmisli što će i kako govoriti tijekom procesa, svakim danom sve utemeljenije''.

''Očigledan strah od toga da će Zukić progovoriti o tome što sve zna o crnim fondovima i izbornim krađama u režiji SDA unio je pometnju medu rukovodstvo ove stranke. Sve ovo potvrđuje da uistinu postoji državna mafija, koja će učiniti sve da sakrije tragove svog kriminala, korupcije ili politički motiviranih ubojstava'', piše Dnevni avaz.

Podsjećamo, početkom lipnja na Zukićevom imanju u Visokom pronađen je usmrćen konj, a godinu ranije ubijen mu je pas.

Kopirati
Drag cursor here to close