Priroda ne miruje

Nove poplave u BiH: Samo dva mjeseca nakon nezaboravne katastrofe!

Vijesti / Flash | 23. 07. 2014. u 07:50 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina se još nije oporavila od katastrofalnih svibanjskih poplava, a u posljednjih nekoliko dana česte kiše su izazvale nove poplave.

Rijeka Jablanica poplavila je domaćinstva u dijelovima općine Maglaj.

Kako piše portal Maglaj.net, nakon obilnih padalina, koje su počele u utorak oko 16 sati, rijeka Jablanica se izlila iz svog korita u mjestima Bijela Ploča i Jablanica te ponovo poplavila pojedina domaćinstva koja se nalaze uz samo korito.
Rijeka je nabujala nevjerojatnom brzinom, a posljedice možete vidjeti u priloženom videu.

Ove loše vijesti stižu kratko nakon što su na ovom području zabilježeni prvi pozitivni pomaci oko vraćanja života stanovnika u normalu nakon strašnih poplava koje su nedavno pogodile taj kraj.

U okolini Bratunca poplavljeno na stotine domaćinstava

Najmanje stotinu domaćinstava je poplavljeno, a pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usjevima u jučerašnjem jakom nevremenu u nekoliko bratunačkih sela.

Poplavljeni su dijelovi naselja Kravica, Glogova, Repovac, Hramča.

Uslijed snažne kiše i formiranja bujičnih voda pod vodom su ostali automobili, plastenici, poljoprivredni zasadi i malinjaci. Mještani bratunačkih sela pogođenih ovim nevremenom su ispričali da je sve trajalo nekoliko minuta, ali da su štete velike, prenosi Fena.

Po njihovim riječima, olujno nevrijeme i praćeno obilnom kišom počelo je jučer oko 18 sati.

Vodostaj Glogovske i Kravičke rječice za nekoliko minuta porastao je za gotovo dva metra, pa su se izlile iz korita i poplavile polja, objekte i iako je bujica prošla, voda se zadržala u mnogim dvorištima, a i u nekim objektima.

U posljednjih sedam dana, nevrijeme s jakom kišom pogodilo je više puta općinu Bratunac, a štete na poljoprivrednim usjevima i voćnjacima procjenjuju se na više stotina maraka, javili su lokalni mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close