SDP BiH

Novac od trošarina bit će utrošen za predizborne ''reklamne akcije'' vlasti

Vijesti / Flash | 18. 04. 2017. u 16:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH potvrđeno je opredjeljenje SDP-a da stranka neće podržati novi Zakon o trošarinama i najavljeno poskupljenje goriva.

U priopćenju SDP-a se navodi da činjenica da vladajuća koalicija nije utvrdila način raspodjele sredstava od uvećanja trošarina ukazuje na to da će sredstva biti utrošena za krpljenje proračunskih rupa i financiranje predizbornih ''reklamnih akcija'' vlasti.

Predsjedništvo SDP-a BiH smatra apsolutno neprihvatljivim ocjene dužnosnika HDZ-a BiH o tome da inicijativa o redefiniranju statusa županija i smanjenju javne administracije predstavlja ugrožavanje bilo koje kategorije stanovništva, osim privilegovanih stranačkih kadrova.

''Priče o izmjenama Izbornog zakona BiH bez iznošenja konkretnih prijedloga, uz potpuno zanemarivanje pitanja implementacije desetina drugih presuda najviših sudskih instanci, koje nisu po volji HDZ-u BiH, Predsjedništvo SDP-a BiH smatra samo novim u nizu igrokaza s ciljem homogenizacije biračkog tijela i osiguranja povlaštenog izbornog tretmana za vladajuće nacionalne stranke'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je na sjednici još jednom pozvana Vlada Federacije BiH da ubrza postupak zaštite radnika i dobavljača Agrokora u BiH, jer ''isprazni sastanci ne nude konkretna rješenja krize''. Za to vrijeme i dalje se gomilaju dugovi prema dobavljačima od posrnulog hrvatskog koncerna, a radnici i dalje strahuju za svoja radna mjesta.

''Zatražena je što hitnija istraga nadležnih institucija povodom posljednjeg prisvajanja državnih resursa od obitelji Izetbegović. Korištenje službenog vozila Predsjedništva BiH, kupljenog novcem građana, u svrhe prijevoza supruge Bakira Izetbegovića, po ustaljenom feudalnom mentalitetu SDA, šamar je cjelokupnom društvu. Ovakva bahatost je bez premca, ali i očekivana, jer je očigledno da u SDA-u narodno smatraju samo svojim'', navodi se u priopćenju SDP-a.

Osuđena je i nedavna smjena predsjedavajuće Skupštine Zeničko-dobojske županije Draženke Subašić, čime su sada premijer i predsjedavajući Skupštine županije iz reda bošnjačkog naroda. Ovim činom je još jednom potvrđeno zajedničko djelovanje SDA i HDZ, u smjeru kreiranja etnički čistih područja i podjele države po nacionalnom prinicipu'', priopćeno je iz SDP-a nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close