Nije im lako

Njemačka treba 20.000 novih policajaca: Sadašnji nagomilali 22 milijuna sati prekovremenog rada

Vijesti / Flash | 25. 04. 2017. u 15:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U izjavi za njemački list "Neue Osnabrucker Zeitung" (NOZ), Oliver Malchow, predsjednik GdP, je istaknuo da je potrebno da više policajaca bude raspoređeno na ulicama kako bi se poboljšao osjećaj sigurnosti među Nijemcima

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova Njemačke objavilo informaciju o porastu stope kriminaliteta u 2016. godini, iz Sindikata njemačkih policajaca (GdP) su poručili da je toj zemlji potrebno dodatnih 20.000 službenika, prenosi agencija Anadolija.

U izjavi za njemački list "Neue Osnabrucker Zeitung" (NOZ), Oliver Malchow, predsjednik GdP, je istakao da je potrebno da više policajaca bude raspoređeno na ulicama kako bi se poboljšao osjećaj sigurnosti među Nijemcima.

Malchow je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što su policajci širom zemlje nagomilali 22 milijuna sati prekovremenog rada.

"Kako bi samo to nadoknadili potrebno nam je dodatnih 13.500 policajaca", istakao je Malchow.
Dodao je da je Njemačkoj potrebno dodatnih 20.000 policajaca kako bi se izborila sa brojnim izazovima s kojima se trenutno suočavaju pravosudni organi u toj zemlji.

Njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova u ponedjeljak je objavilo da je stopa kriminaliteta prošle godine porasla za šest posto u odnosu na 2015. godinu.

Stopa ubojstva i samoubojstva porasla je za 14,3 posto, dok je za 12,9 posto porastao i broj silovanja i seksualnog uznemiravanja.

Kopirati
Drag cursor here to close