Njemačka: Spriječen novi napad kamionom
Sirijski migrant
OBJAVA: Ponedjeljak, 2. siječnja 2017. 21:14
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Berlin božićni sajam napad3
0

Sirijac je priznao kontakt s operativcima ISIL-a, ali je negirao planiranje napada, piše Reuters.

Sirijski migrant koji je u Njemačku stigao prije dvije godine uhićen je jer je tražio financiranje od Islamske države (ISIL) kako bi izveo novi smrtonosan napad kamionom, objavio je danas ured njemačkog državnog tužitelja, piše Avaz.

Sirijac je uhićen dva tjedna nakon što se Tunižanin Anis Amri kamionom zabio u ljude okupljene na božićnom sajmu u Berlinu, te ubio njih 12.

Tužitelj u Saarbruckenu, gradu na zapadu Njemačke, danas je novinarima rekao kako je 38-godišnji Sirijac priveden u subotu, te kako je tada izdan i službeni nalog za njegovo uhićenje pod sumnjom da je pokušao prikupiti 180.000 eura kako bi organizirao novi, još smrtonosniji teroristički napad.

Njemački tužitelj Christoph Rebmann rekao je kako je Sirijac, kojem nije objavljeno ime, osumnjičen jer je tražio novac od ISIL-a kako bi kupio kamione i u svaki od njih ukrcao 400-500 kilograma eksploziva.

''Svojim je mobilnim telefonom preko osobe u Siriji tražio 180.000 eura kako bi nabavio vozila, napunio ih eksplozivom, a potom se njima zabio u gomilu'', rekao je Rebmann.

Sirijac je priznao kontakt s operativcima ISIL-a, ali je negirao planiranje napada, piše Reuters.

''Rekao je da je tražio novac od ISIL-a kako bi pomogao svojoj porodici u Siriji'', dodao je Rebmann.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.