Napad na tržni centar

Njemačka policija pustila braću s Kosova

Vijesti / Flash | 24. 12. 2016. u 17:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka policija objavila je da je pustila na slobodu dvojicu braće osumnjičene za planiranje napada na jedan od najvećih trgovačkih centara u zemlji navodeći nedostatak dokaza.

Dvojica muškaraca, u dobi 28 i 31 godinu, podrijetlom s Kosova, uhićena su u petak dok je Njemačka bila na visokom stupnju pripravnosti nakon džihadističkog napada na berlinskome Božićnom sajmu ranije ovog tjedna.

Međutim policija iz grada Essena na zapadu zemlje rekla je u izjavi da se "unatoč pažljivoj istrazi" optužbe protiv njih dvojice ne mogu potkrijepiti dokazima.

Policija je djelovala prema dojavi obavještajnih službi da su njih dvojica planirala napad na trgovački centar u obližnjem gradu Oberhausenu.

"Pošto je ustanovljeno da nema pouzdanih kaznenih dokaza protiv njih dvojice te da nema konkretne opasnosti, oslobođeni su iz policijskog pritvora ovo poslijepodne", navodi se u izjavi.

Uhićenje dvojice braće bilo je na naslovnicama širom svijeta, a slijedilo je četiri dana nakon što je u Berlinu u napadu kamionom na Božićni sajam ubijeno 12 ljudi, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close