Izbori

Nitko neće u Demokratsku obiteljsku stranku

Vijesti / Flash | 02. 06. 2016. u 11:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici nastavilo postupak ovjere prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Lokalnim izborima u BiH zakazanim za nedjelju, 2. listopada ove godine.

Kako je priopćilo Povjerenstvo, danas je ovjereno novih 11 političkih stranaka koje su imale više nedostataka u prijavi i koje su u ostavljenom roku otklonile. Ovjerene su za one izborne jedinice za koje su otklonile nedostatke, u suprotnom im je prijava odbijena.

Izvršene su i provjere za 44 političke stranke koje su u prvom krugu djelomično ovjerene, te su danas ovjerene dopunskom odlukom i za one izborne jedinice u kojima su otklonile nedostatke, odnosno ako su dostavile dovoljan broj valjanih potpisa podrške birača za te izborne jedinice, u suprotnom njihove prijave su odbijene.

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je odbilo prijavu Demokratske obiteljske stranke jer u ostavljenom roku nije otklonila nedostatak u prijavi, odnosno nije dostavila dovoljan broj potpisa podrške birača.

Nakon otklanjanja nedostataka danas su ovjerene i prijave za još 38 neovisnih kandidata. Prijava nezavisnog kandidata Ibre Gurde je odbijena jer nije otklonio nedostatak u prijavi, odnosno nije dostavio dovoljan broj potpisa podrške birača.

Kopirati
Drag cursor here to close