Nebriga

Ni smrt ni peticija ne mogu natjerati Tomislavgrad na ležećeg policajca

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 10:59 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smrt djevojčice i peticija građana nisu bili dovoljni da se postavi tzv. ležeći policajac u Ulici Stjepana Radića u Tomislavgradu.

Podsjetimo, krajem rujna prošle godine stanovnici tomislavgradskog naselja Latice potpisivali su peticiju za sigurnosnu izmjenu prometne signalizacije i postavljanje tzv. ležećih policajaca u Ulici Stjepana Radića.

Građani su se odlučili za peticiju nakon nesretnog događaja na spomenutoj gradskoj dionici, kada je teško ozlijeđena šestogodišnja djevojčica koja je i od tih ozljeda preminula.

"Policijska postaja Tomislavgrad je upoznata s tom situacijom da je dobar dio građana potpisao peticiju i od strane MUP-a napravljen je jedan zahtjev prema Općini. Ta peticija i zahtjev su proslijeđeni. Uglavnom se išlo prema postavljanju prometne signalizacije, ne znam je li se išta u Općini poduzimalo u tom papirnatom dijelu, ali na terenu nije ništa urađeno", rekao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP- HBŽ-a Ivica Vrdoljak.

U Općini Tomislavgrad su nam rekli kako se po njihovim saznanjima ništa ne radi po tom pitanju.

Spomenuta ulica, u kojoj se nalazi i dječji vrtić, često je punila rubrike crnih kronika. Tako su nedaleko od mjesta tragedije prije tri godine u prometnoj nesreći stradale dvije osobe, a u istoj ulici poginuo je jedan mladić.

Kako Bljesak.info doznaje na inicijativu roditelja, neslužbeno je rečeno, kako je na tu prometnicu najbolje staviti radar pa da se plaćaju kazne.

No, ništa se nije napravilo, nije postavljen ni radar niti ležeći policajac.

Podsjećamo, u spomenutoj ulici 20. kolovoza prošle godine stradala je šestogodišnja djevojčica, te je dva dana kasnije preminula, a vijest o ovoj tragediji obišla je regiju jer su roditelji odlučili darivati njezine organe i tako spasiti šest života. 

Čini se pak kako to nije dotaklo one koji bi trebali spriječiti da se iz Tomislavgrada opet nekad pune crne kronike i opet iz iste ulice. 

Kopirati
Drag cursor here to close