Nezadovoljni Srbi u Mostaru: Trebalo biti primljeno 14 policajaca Srba - posao dobila samo 3
VIDEO
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 7:19
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Nezadovoljni Srbi u Mostaru: Trebalo biti primljeno 14 policajaca Srba - posao dobila samo 3
16

''Ne primajući kadrove i mlade ljude koji žive na prostoru Mostara i ove županije, oni izravno šalju poruku da oni nisu tu dobrodošli i da slobodno napuste ove prostore'', kaže Dušan Golo.

Već je stara priča da srpski narod u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u nije konstitutivan. Još ih se naziva povratnicima premda su se u dolinu Neretve počeli vraćati još prije petnaestak godina, a do posla ne dolaze gotovo nikako, piše Federalna.ba.

Najnoviji primjer je prijem 70 policajaca i 5 inspektora u MUP HNŽ-a. Premda zakon kaže da je trebala biti primljena jedna petina, odnosno 14 policajaca srpske nacionalnosti - posao u MUP-u su dobila samo 3.

I to, kažu u Koordinaciji srpskih udruženja grada Mostara, dva uopće ne žive na području HNŽ-a. Time se, ističu, grubo krše prava srpskoga naroda, a na sceni je, poručuju, stalna politika diskriminacije iz režije SDA-HDZ.

''Ne primajući kadrove i mlade ljude koji žive na prostoru Mostara i ove županije, oni izravno šalju poruku da oni nisu tu dobrodošli i da slobodno napuste ove prostore'', kaže Dušan Golo, predstavnik Koordinacije srpskih udruženja grada Mostara.

U MUP-u nisu željeli pred kamere. Kazali su da je Povjerenstvo za odabir uradilo svoj posao po zakonu i procedurama, te da drugostupanjsko tijelo razmatra žalbe. U Koordinaciji ističu kako ima mjesta za popravni jer će uskoro biti raspisan natječaj za prijem još 88 novih policajaca i 12 inspektora. Ipak, nisu pretjerano optimistični, tim više jer predugo čekaju i na konstitutivnost, unatoč amandmanima SDP-a upućenih Skupštini HNŽ-a.

''Očito je da vladajućem dvojcu SDA-HDZ, a vjerojatno i SBB-u, iz nekog razloga treba da srpski narod ne bude konstitutivan u HNŽ-u. To je stvar njihove politike, ali hajdemo onda da tu politiku izvedemo na čistac i da jasno javnosti kažu da oni nisu za to'', kaže Amer Zagorčić, SDP-ov zastupnik Skupštini HNŽ-a.

Diskriminacija mostarskih Srba očito ne zabrinjava prvog čovjeka RS-a Milorada Dodika. Za nedavna posjeta Mostaru nije se susreo sa svojim sunarodnjacima, ali vjeruje da će izmjene izbornoga zakona, koji predlaže HDZ BiH, riješiti i srpsko pitanje

Ipak sve će, očito je još malo pričekati. Vrijeme je godišnjih odmora, te će se bar što se tiče HNŽ-a u skupštinske klupe sjesti tek koncem kolovoza.

Komentari (16)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Brtovic Tatarski
prije 71 dan.
"Nezadovoljni Srbi u Mostaru" !!!!!! Sto se ne ugledaju na NEsrbe u republici srpskoj......tamo njima med i mleko   8|
+109
-18
2
FR
Chrome
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Brtovic Tatarski
prije 71 dan.
izoni ti si stvarno AT!!Posusje prije rata imalo dvije "neviste" srpkinje i jednu crnogorku ....eno ih i sada zive i sdrave.Pogledaj malo B.L da ne kazes njinoko entitet!!Pa eto ti mozgonja analiziraj
+59
-6
0
FR
Chrome
Učitaj sve odgovore
Levat Levatović
2. Levat Levatović
prije 71 dan.
Sta se srbijanci u BiH i Hrvatskoj imaju buniti ili proturiječiti, a pogotovo u Mostaru. Pa divljaci jedni Vi ste ti koji ste gadjali Mostar, vi ste ti koji se granatirali svoje susjede sa okolni brda, a sada bi da ste jednaki i da imate svoja prava??!!! E pa ne može, kada renovirate sve što ste porušili, onda cemo razgovarati. Nakon rušenja nema kajanja. Nije hrvatska ili muslimanska čizma kročila po srbiji da ruši, a vaša je rušila bgmi sve od Dubrovnika pa do Vukovara.
+79
-26
2
BA
Firefox
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Levat Levatović
3. Levat Levatović
prije 71 dan.
Počeli ste rat, prve granate ste ispalili vi i jbg ne možete biti ravnopravni, idi u Trebinje i Nevesinje pa se zapošljavaj i radi, ta svakako tamo nema Hrvata jer ste ih odavno protjerali, a sa tim i više radnih mjesta  ;) Da vam nema HDZ-a nebi nista mogli, jer ipak su D.Č i ekipici jugoslaveni i srbjanci odavno bili dragi
+69
-21
3
BA
Firefox
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
ludi milojko
5. ludi milojko
prije 71 dan.
Generalno ovo je veliki problem u Mostaru, u Mostaru "svi drugi" imaju prednost zapošljavanja osim Mostaraca.... Haj se majčin sine zaposli u Široki ako nisi iz te opštine ?!?! ili bilo koja druga opština prednost pri zapošljavanju imaju stanovnici te opštine... samo u Mostaru kontra
+89
-3
2
BA
Chrome
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
BACAM KAMEN
7. BACAM KAMEN
prije 71 dan.
Golo što si se vraćo kad si napustio Mostar sa agresorom.U Nevesinju i u vašoj republici koliko ima Hrvata i muslimana zaposlenih.Hoćete opet u miliciju vojsku da napravite preokret u državi koju ste napustili jer je niste volili.Eeee ima vas isad puno više u policiji vojsci nego Hrvata i muslimana u republici srpskoj i uvlačite se kao UGROŽENI srbi a tko vam je zato kriv.Pa vi ste zato krivi jer ste mislili biti bogovi sa JNA.UZ zlikovca titu pod petokrakom ste bili privilegovani srbi samo milicioner,portir,stražar,vojnik major,kapetan može biti srbin......aaaaaaaaa....TVOJI su rušili i palili Mostar BiH Hrvatsku a nisu Hrvati i muslimani išli osvajati srbiju.Neće moći nda opet nas i našu slobodu UGROŽAVATE.
+64
-14
0
BA
Chrome
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Učitaj još komentara