Nestašica ića i pića prijeti bh. dužnosnicima
Zapeo tender
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 8:37
IZVOR: Bljesak.info/Nezavisne.com
AUTOR: R.I.
Vino Meso Njam
0

Zanimljivo je da dosada nisu poništeni lotovi za one glavne i omiljene potrepštine dužnosnika: janjetinu, teletinu i ostalo visokokalorično meso, kao i za alkoholno piće

Bh. dužnosnici i državni službenici u institucijama BiH, njih oko 22.000, u predstojećem razdoblju mogli bi ostati uskraćeni za određene artikle iz "domaće kuhinje" ukoliko Služba za zajedničke poslove institucija BiH (SZZP) ubrzo ne pronađe odgovarajuće tvrtke za nabavku nedostajućih artikala.

Naime, kako je potvrđeno za Nezavisne novine, od 28. srpnja pa do 8. rujna ove godine, u četiri navrata, poništeno je čak 13 lotova velikog tendera za nabavku hrane i pića, koje Služba redovno raspisuje svake godine.

S tim u vezi Nezavisne novine stupile su u kontakt sa Sinišom Perkovićem, direktorom Službe, koji je na pitanje zašto je pao ovaj tender odgovorio da je to iz razloga što tvrtke koje su se prijavile na natječaj nisu imale urednu tendersku dokumentaciju.

Ipak, Perković odbacuje mogućnost da bi uskoro moglo nestati određenih potrepština, navodeći kako ima još vremena da se sve završi.

"Kada se planira tender, u normalnim institucijama se računa da može pasti i da se može ponoviti", navodi on. Na pitanje kada će biti raspisan novi tender, Perković je odgovorio - ubrzo.

Inače, prvi lotovi ovog tendera poništeni su 28. srpnja, i to za nabavku konzerviranog progama, kave i toplih napitaka, raznih zamrznutih proizvoda, voća i povrća, poslastica, sladoleda i začina.

Naredni lotovi koji su poništeni (10. kolovoza) su za mliječne proizvode i ugostiteljski šećer. Lot za nabavku ribe poništen je 28. kolovoza, a 8. rujna, dakle prije nekoliko dana, poništeni su lotovi za nabavku ostalih prehrambenih proizvoda, bezalkoholnih pića i čajeva.

Ono, pak, što je u svemu interesantno jeste da dosad nisu poništeni i lotovi za one glavne i omiljene potrepštine dužnosnika: janjetinu, teletinu i ostalo visokokalorično meso, kao i za alkoholno piće, čija je potrošnja u institucijama BiH posljednjih godina povećana.

Vrijedi podsjetiti, još 2014. godine Služba je za potrebe državnih dužnosnika i gostiju koji dolaze naručila pića u vrijednosti 73.000 KM, što je bila potrošnja oko 6.000 KM mjesečno.

Ove godine Služba je sklopila ugovor s kompanijom "Lala i Laćo" iz Bijeljine po kojem će ova tvrtka u razdoblju od 12 mjeseci institucijama BiH dostaviti alkohola u vrijednosti oko 140.000 KM.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.