Tko to govori?

Nermin Nikšić pozvao lidere da se crvene

Vijesti / Flash | 26. 07. 2017. u 13:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na sjednici koja je danas počela u Sarajevu razmatra političku situaciju u BiH, ali i unutarstranački ustroj i funkcioniranje te stranke, kao i pripreme za izbore 2018. godine.

Predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić je na konferenciji za medije, prije početka sjednice Predsjedništva te stranke, prokomentirao i radni ručak lidera i predstavnika političkih stranaka u BiH koji je danas, na poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića trebao biti održan u Mostaru.

Nikšić je kazao da je sastanak lidera "krnje koalicije, (ne)principijelnih saveza" pompozno najavljen, propao prije nego što je i održan.

Smatra da je to pokazatelj onog što je SDPBiH 2014.tvrdio, a to je da su rezultati izbora doveli do toga da "imamo vlast koja nije spremna i kadra učiniti bilo šta dobro za državu BiH, ni za građane, ali, nažalost, to je izborna volja tih građana“.

''Čuvena priča kako se naši lideri crvene pred predstavnicima međunarodnih institucija, ustvari treba da se crvene pred građanima BiH čije povjerenje iz dana u dan prokockavaju i pokazuju da ne vode računa ni o čemu osim o svojim vlastitim uskim i uskostranačkim interesima'', kazao je Nikšić.

Upitan je li pozvan na 'radni ručak' Nikšić je kazao da iako ima kontakte s predstavnicima političkih stranaka, ali da na ovakve sastanke i sesije SDPBiH neće sudjelovati, stoga ''niti su nas trebali zvati, a niti su nas zvali''.

Ipak, naglasio je Nikšić, iako bi za opoziciju bilo lošije, ali za državu BiH bi bilo bolje da se oni sastaju i dogovaraju, i rade ozbiljno na ispunjenju uvjeta za euroatlantske integracije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close