Osmanović

Nepotrebno gubimo dragocjeno vrijeme

Vijesti / Flash | 20. 03. 2017. u 07:41 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neshvatljivo je da jedan zakon jednoglasno bude utvrđen na Vladi, da se u Zastupničkom domu o njemu pozitivno raspravlja i da bude usvojen, a onda se na Domu naroda glasuje protiv'', izjavio je u intervjuu za današnje Oslobođenje šef Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Ismet Osmanović.

''To nije odraz ozbiljnog političkog djelovanja i mislim da se to ne bi smjelo događati'', kazao je Osmanović. Po njegovim riječima, treba kod utvrđivanja prijedloga usuglasiti stvari, a nikako na zadnjoj instanci.

''Time nepotrebno i, rekao bih, neodgovorno gubimo dragocjeno vrijeme. Kasne nam reforme, ugrožavamo Reformsku agendu, pristupne EU procese i što je najvažnije, kočimo pozitivne promjene koje građani od nas s punim pravom očekuju'', rekao je.

Komentirajući navode da jedan od partnera u vlasti tvrdi da je većina tehnička, dok zastupnici i izaslanici većine sve češće obaraju zakone koje Vlada FBiH predlaže jednoglasno, Osmanović je izjavio da je svaka parlamentarna većina kvalitetna i funkcionalna onoliko koliko donosi kvalitetnih zakona, projekata, reformi i socioekonomskog napretka.

''Dokle god se na Vladi i u Parlamentu zakoni usvajaju "redovno", uz sudjelovanje svih koalicijskih  partnera, koalicija normalno funkcionira. Ne dijelim takvo djelovanje na tehničko ili neko drugo. Jednostavno, koalicija ili postoji ili ne postoji. Dakle, dok usvaja zakone, a ova koalicija usvaja zakone i druga parlamentarna akta, ona postoji. Kakvi su drugi odnosi, tko je s kime dobar ili tko se voli tko ne, to može biti bitno, ali ne mora biti presudno. Važan je učinak rada koalicije u pravnom i društveno-ekonomskom sustavu FBiH i BiH. Za sada to nije upitno, ali moramo brže i bolje neka pitanja rješavati'', rekao je, između ostalog, Osmanović za Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close