Raspudić

''Nemam što reći osim da je ovo ogromna tragedija''

Vijesti / Flash | 14. 05. 2017. u 09:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nemam vam što drugo reći osim da je ovo ogromna tragedija, za cijeli Mostar, i za cijelu BiH'', rekao je okupljenim novinarima direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić.

On je jutros posjetio mjesto nesreće gdje se čeka dolazak vršiteljice dužnosti glavnog tužitelja BiH Gordane Tadić, koja je naredila provođenje sveobuhvatnih istražnih radnji nesreće, zbog čega i stiže u Mostar.


Direktor zračne luke Mostar Marin Raspudić (Foto: Bljesak.info)

''U kontaktu sam i s gradonačelnikom Mostara'', rekao je Raspudić, koji je nakon obilaska mjesta nesreće otišao izraziti sućut obiteljima poginulih.

Inače, očevi mališana poginulih u ovoj nesreći uposlenici su Mostarske zračne luke i Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA).

Bljesak.info doznaje kako su tijela nastradalih prevezena na odjel patologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Zamjenik direktora Direkcije za civilnu avijaciju BiH Marinko Šimunović izjavio je da ne zna koliko će trajati istraga o uzrocima zrakoplovne nesreće kod Mostara.

"Logično bi bilo da istraga bude završena u roku od 30 dana, ali mi ne možemo u ovom trenutku reći što sve treba uzeti u obzir i koje elemente treba istražiti. Kada je riječ o letjelicama koje su starije u registru, onda su moguće i neke druge okolnosti", rekao je Šimunović.

Kopirati
Drag cursor here to close