Bukvarević

Nema podjele ministarstva branitelja

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 12:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obzirom da je obveza svih nas da poštujemo i radimo po Ustavu Bosne i Hercegovine i Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine, koji ne predviđaju podjele ministarstava po nacionalnoj pripadnosti, prijedlozi za podjelu Federalnog ministarstva su apsolutno neprihvatljivi i mi to kategorično odbijamo'', navodi se u priopćenju Ureda federalnog ministra za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića.,

U priopćenju se dodaje kako Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata vrši poslove u okviru nadležnosti u skladu sa Zakonom o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave i Zakonom o Vladi Federacije BiH, koji nisu predvidjeli podjele Ministarstva na nacionalnoj osnovi.

''Podsjećamo da su Reformsku agendu potpisali i predstavnici političkih stranaka HNS, da reformska agenda predstavlja integraciju, odnosno zajednički put ka EU, a ne razgradnju i vraćanje unazad. Federalno ministarstvo u svom radu poštuje principe zakonitosti i transparentnosti. Sve isplate su transparentne a što se ogleda kroz izvještaje prema Vladi i Parlamentu Federacije BiH. Izvještaji o radu objavljuju se i na web stranici Ministarstva. Naime, preko 95% proračuna na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca ide na isplate osobnih i obiteljskih invalidnina i mjesečnih novčanih naknada za ratna priznanja i odlikovanja, izravno na ime i prezime i transakcijski račun korisnika, a obračun se vrši putem općinskih službi i županijski ministarstava nadležnih za pitanja branilaca i članova njihovih porodica. Dakle isplate su u potpunosti transparentne'', navodi se.

Navodi se kako je u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca uposleno 22% uposlenika hrvatske nacionalnosti, što je daleko veći postotak nego što je iskazan na popisnu stanovništva (1991.g. 17,38% i 2013.g. 15,43%).

Kopirati
Drag cursor here to close